همه چیز درباره آموزش اسپیکینگ آیلتس + ویدیو
نکته جالب دربارۀ امتحان آیلتس اینجا است که چندان جای حفظ کردن برای شما نمیگذارد. به بیان دیگر، توانایی شما در کاربرد زبان انگلیسی، تا حد زیادی با نمرهای که در امتحان آیلتس میگیرید منطبق است. بسیاری معتقدند که بخش اسپیکینگ سادهترین بخش آزمون آیلتس است. با این وجود، شماری از شرکتکنندگان از نمره مکالمه یا اسپیکینگ آیلتس خود ناراضی هستند و آن را پایینتر از توانایی خود میدانند. اما چرا و شما چطور میتوانید یکی از آنها نباشید؟
برای آموزش اسپیکینگ آیلتس بهروش اصولی و استراتژیک به آموزش اسپیکینگ آیلتس Englishbynovin مراجعه کنید.
مصاحبه یا امتحان؟
پیش از هر چیز در نظر داشته باشید که امتحان اسپیکینگ آیلتس تفاوتهای زیادی با سایر بخشهای این آزمون، یعنی نوشتن (رایتینگ)، خواندن (ریدینگ)، و امتحان شنیداری (لیسنینگ) دارد. این سه بخش در یک نوبت به آزمون گرفته میشوند و پاسخ دادن به آنها در قالب یک امتحان کتبی (مثلاً شبیه کنکور) است. اما امتحان اسپیکینگ به صورت جداگانه (معمولاً چند روز قبل یا بعد از امتحان کتبی) برگزار میشود و آزمون به صورت مصاحبه حضوری است، و کل زمان آن کمتر از یک ربع ساعت طول میکشد. طبعاً مصاحبه حضوری به زبان انگلیسی برای بسیاری با اضطراب همراه است. و باید برای این موضوع مستقل از سطح توانایی انگلیسی خود مهیا باشیم. در روز امتحان ممکن است شما به راحتی با مصاحبهکننده ارتباط نگیرید، یا شاید منظور او را به خوبی متوجه نشوید و.. تمام اینها مواردی است که همچون یک مصاحبه کاری باید خود را برای آن مهیا سازید. از لحظه ورود گرفته، تا اینکه هنگام نشستن چه بگویید، چقدر احوالپرسی کنید، اگر جملهای را متوجه نشدید چطور مودبانه درخواست تکرار جمله را کنید و البته فراموش نکنید که لباس راحت بپوشید، چون برخلاف مصاحبههای کاری، نیازی به لباس رسمی نیست.
با این حساب بخشی از آمادگی شما به اعتماد به نفس و برنامهریزی شما برای شرکت در یک مصاحبه برمیگردد. مصاحبه شما فشرده و حضوری است، بنابراین باید با حضور ذهن، سرعت عمل، و خلاقیت به سوالات مصاحبهکننده پاسخ دهید.
اسپیکینگ چند بخش است؟
با این مقدمه، ببینیم امتحان اسپیکینگ آیلتس از چه اجزایی تشکیل شده است:
- ابتدا خوشامدگویی و بررسی اوراق هوایت شما است.
این بخش چندان تاثیری در نمره شما ندارد، اما در مسیر چند دقیقه فشرده پیش رو تعیین کننده است، فراموش نکنید که رسمیت بیش از حد کار شما را دشوار خواهد کرد، پس ضمن احترام، باید فضای یک مکالمه کمابیش غیررسمی را برای خود ایجاد کنید.
- بخش اول:
این بخش به سوال و جواب دربارۀ موضوعات آشنا و عمومی مربوط میشود. مصاحبه کننده معمولاً از شما مجموعهای از سوالات شخصی را میپرسد که جوابهای طولانی ندارند، اما بهتر است برای پاسخ دادن به آنها آماده باشید. البته هیچ اشکالی ندارد اگر دروغ بگویید، چون این مصاحبه برای سنجش مهارت اسپیکینگ شما طراحی شده است، نه برای راستیآزمایی شما. چهار موضوع عمده بارها در این بخش تکرار میشوند: کار، تحصیلات، شهر زادگاه، و خانه و خانواده. این بخش حدوداً 4 تا 5 دقیقه طول میکشد
- بخش دوم:
در این بخش به شما یک برگه میدهند که به آن topic card یا task card میگویند. روی این برگه یک موضوع مشخص درج شده، و در کنار آن تعداد نکتۀ کلیدی ذکر شده که باید دربارۀ آن صحبت کنید. بیشتر این موضوعات به خود شما یا اتفاقی که در زندگیتان رخ داده برمیگردد. شما یک دقیقه فرصت دارید که بحث خود را دربارۀ این موضوع جمعبندی کنید. میتوانید در این مدت روی برگه خود مسیر بحث خود را بچینید. سپس دو دقیقه فرصت خواهید داشت که با تفصیل و بدون سوال از جانب مصاحبهکننده بحث خود را ارائه دهید. ممکن است مصاحبهکننده یک یا دو سوال بعد از آن از شما بپرسد. فراموش نکنید که در این بخش مانند تمام امتحان اسپیکینگ آیلتس، سطح زبان شما مورد سنجش قرار میگیرد، بنابراین انرژی خود را صرف ایدههای زیبا نکنید. و اصلاً نگران کمبود وقت نباشید، در واقع مشکل اصلی شرکتکنندگان در این بخش زودتر تمام شدن بحثشان است. این بخش نیز 3 تا 4 دقیقه زمان میبرد.
- بخش سوم:
در این بخش مصاحبهکننده سوالاتی را مطرح میکند که به بخش دو مربوط هستند، اما موضوع بحث به سوالات انتزاعیتر و پیچیدهتر مربوط میشود. در این بخش باید پاسخهای مبسوطتری ارائه دهید که با توضیح یا مثالهای از جهان پیرامون همراه باشد. اما اجازه ندهید تمام حواستان به محتوای پاسخ جلب شود، و همواره در نظر داشته باشید که مصاحبهکننده اختیار زمان و سوال و جوابها را در اختیار دارد و میتواند در میان یک پاسخ شما یک سوال دیگر مطرح کند. برای اینکه تصوری از جنس سوالهای این بخش داشته باشید، تصور کنید در بخش دوم درباره بهترین رستورانی که رفتید صحبت میکنید. با این حساب، در بخش سوم ممکن است دربارۀ صنایع غذایی، عادتهای غذایی، رژیمهای مناسب، غذای آماده و .. بحث کنید. این بخش نیز حدود 4 تا 5 دقیقه طول میکشد.
مهارت اسپیکینگ شما چگونه سنجیده میشود؟
همانطور که میدانید نمرۀ تمام بخشهای آیلتس از صفر تا نه سنجیده میشود. در خود بخش اسپیکینگ نیز چهار ملاک برای سنجش مهارت شما وجود دارد:
1- شیوایی و انسجام کلام Fluency and coherence : این بخش را با مخفف FC نشان میدهند، که به پیوند میان جملات و کلمات، جملههای کامل و بسط دادن موضوع بدون اینکه به مسائل نامربوط اشاره کنید، کلام پیوسته و شیوا، و استفاده بهموقع از مکثها مربوط میشود.
2- دایره لغات Lexical Resource : این بخش را با مخفف LR نشان میدهند و همانطور که از نامش پیدا است به وسعت دایره لغات مورد استفاده شما مربوط میشود. در این بخش استفاده راحت از دایره لغات متنوع در موضوعها مختلف، صحبت رسمی یا نیمهرسمی، انتخاب دقیق کلمات، و استفاده از اصطلاحات و ضربوالمثلها به شما کمک خواهد کرد.
3- تلفظ Pronunciation: که با مخفف P نشان داده میشود. به طبیعی بودن کلام شما مربوط میشود. علاوه بر تلفظ، تکید کلمات و جملات و قابلفهم بودن جملات شما نیز معیارهای مهمی در این بخش هستند
4- دقت و وسعت گرامری Grammatical Range and Accuracy: که با GRA نشان داده میشود. طبعاً باید از خطاهای گرامری پرهیز کنید، و از ساختارهای پیچیدهتر دستوری مانند مجهول، نقلقول، زمانهای مختلف، جملات شرطی و … استفاده کنید.
نمره نهایی اسپیکینگ شما از میانگین نمرهای که در این چهار بخش بگیرید به دست میآید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.